Saffier Sc 8m Cabin

Verkocht

Algemene beschrijving

Nieuwe model Saffier Sc 8m Cabin (2014). Zeer mooi en compleet zeiljacht. Nieuwprijs was Euro 138.563,-. Deze Saffier heeft de volgende extra's.: Esthec kunststof dek, buiskap en kuiptent, lazyjacks + bag, rolfok-hoes, electr. Harken lieren(grootzeil) en twee extra Harken lieren, Laminaat zeilen, de rol-fok heeft een keer-fok systeem, half-winder (bolle-jan) met beslag, 2x lieren, wit gepoedercoat spi-boom, verwijderbare grootschoot, kuipkussens, luxere vlaggenstok, klap-schroef, zwemtrap, teak stootlijst op zijkant romp, walstroom installatie, service-accu 12V/100 amp., koelkast-lade, warm- en koud stromend water(boiler,) stereo installatie, pomp toilet met vuilwatertank, raam- verblindingen en muggehorren, extra berg- en kastruimte, Sunbrella stoffering, 2x mid-scheepse klampen, snelheid- en dieptemeter, wind- snelheid en richtingmeter, GPS/Plotter E7, marifoon, stuurautomaat (onder dek), mast- giek en boegspriet zijn gepoeder coat, één lijn reef-systeem (geheel vanuit de kuip te bedienen) rodkick, etc. Prachtig en compleet exemplaar. Bouwnummer 3 (zie foto's). Deels zijn de foto's van Saffier Yachts gebruikt (eigendom Saffier Yachts). Jacht ligt elders en is te bezichtigen op afspraken. www.wehmeyer.nl 

Algemeen

Ontwerper
Hennevanger
Werf
Saffier Yachts - NL
Bouwnummer
3
CE
C
Rompvorm
Rondspant
Rompkleur
Blauw
Doorvaarthoogte normaal
10,6 m
Diepgang
130 cm
Waterverplaatsing
1,7 ton
Ballast
720 kg
Besturing
Stuurwiel
Kiel/zwaard
Vaste kiel
(race uitvoering)
Opmerkingen

De Saffier Sc 8 m Cabin biedt u een scala aan opvallende kwaliteiten. Een ruime ergonomische kuip, een interieur voor 4 volwassenen en een onbegrensd vaargebied. Een weekendzeiler voor mensen die actief en enthousiast willen zeilen en willen vertrouwen op de het hoge kwaliteitsniveau van hun boot. Dat is wat Saffier jachten u biedt. Het gevoel dat je één bent met de natuur krijg je als je laag bij het water zit. Open boot zeilers kennen dat gevoel, zijn eraan verknocht en willen dat terecht vasthouden. De Saffier Sc 8 m Cabin is een weekendzeiler die u dat gevoel geeft, maar wel in combinatie met het comfort van een toilet en een kookgelegenheid, een zeewaardige & beschutte kuip, veel ruimte binnen en het betrouwbare gemak van een Yanmar dieselmotor.   De Saffier Sc 8 m Cabin is zeewaardig, zelfoprichtend en heeft een zelflozende kuip. Of u nu kruisend door de kleinste sloot van Friesland wilt laveren, eilandhoppen op de Waddenzee of misschien eens een tocht naar Engeland ondernemen… uw weekenzeiler Saffier Sc 8 Cabin is er klaar voor. En als u tot een Europese autovakantie besluit, neemt u de boot gewoon mee; de Sc 8 Cabin is prima trailerbaar.  

Accommodatie

Slaapplaatsen
Vast: 4
Type interieur
Klassiek, warm
Kleur stoffering
Blauw
Matrassen
Kussens
Gordijnen
Watertank & materiaal
32 liter
Watermaker
Warm water
boiler
Toiletten
1 Handmatig
Radio/CD-speler
+ Ipod
Kooktoestel & brandstof
Koelkast & voeding
lade
Opmerkingen

Voorin 2 bedden van 2 meter lengte. Aan bak- en stuurboord een legplank. Onder de bedden is er opbergruimte. Onder het voorste bed is er ruimte voor een toilet. In de salon aan bak- en stuurboord een zit/slaapbank van 2.20 meter lang. Aan stuurboord een kookgelegenheid met wasbak en stromend water (32 liter), aan bakboord een opbergkast. Een koelkast bij de kajuitingang. De slaap-, zit- en rugkussens zijn gestoffeerd. In het gehele interieur is voldoende verlichting aangebracht.

Motor en elektra

Start type
Elektrisch
Type
Binnenboord
Merk
Yanmar
Model
2YM15
Bouwjaar
2014
Aantal cilinders
2
Vermogen
15 pk
Urenteller
Brandstof
Diesel
Overbrenging
Saildrive
Voortstuwing
Klapschroef
Koeling
Indirect
Brandstoftank aantal
1
Totale inhoud brandstoftank(s)
32 liter
Materiaal brandstoftank
Rvs
Brandstoftankmeter
Oliedrukmeter
Temperatuurmeter
Accu
2 x
start (55 amp), service(100 amp.)
Dynamo
Walstroom
Walstroomkabel
Voltage
12V 220V
Opmerkingen

Yanmar 2 YM dieselmotor, 15 pk, met saildrive. Dashboard compleet met urenteller, toerenteller en alarmen. Rvs gasolietank met tankmeter, 32 liter, met brandstoffilter en waterafscheider. De motor is zeer makkelijk bereikbaar via de opklapbare motorkist. Motorkist is geluidwerend geïsoleerd. Accu motor 12V/55 A. Boordaccu 12V/100 A*.

Navigatie en elektronica

Kompas
schotkompas
Log/snelheid
Raymarine
Dieptemeter
Raymarine
Windmeter
Raymarine
Navigatieverlichting
Autopilot
Raymarine
(onder deks)
GPS
Raymarine E7
Kaartplotter
Raymarine E7
Marifoon
2x

Tuigage

Aantal masten
1
Mast materiaal
Aluminium
wit poeder coat
Boegspriet + type
Uitschuifbaar
Grootzeil
Rolgrootzeil
Lazyjack + bag
Genua
keer-fok + systeem
Voorzeil rolsysteem
(onder dek)
Spinnaker
met beslag en lieren
Halfwinder, bollejan
+ spi-boom
Lieren
Harken
Elektrische lieren
2
Selftailing
2
Opmerkingen

wit gepoederde mast, giek en spi-boom.

Uitrusting buitenom

Ankers & materiaal
1 x
in ankerbak
Buiskap
Kuiptent
Buitenkussens
Zwemtrap
Stootwillen, lijnen
Opmerkingen

Estec kunststof teakdek, kuipvloer en kuipbanken.

Veiligheid

Bilgepomp
Handmatig
Zelflozende kuip